Technologieën die bijdragen tot duurzame landbouw

Technologieën die bijdragen tot duurzame landbouw


Firestone landbouwbanden zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van vandaag en aan de eisen van de Europese agrariërs van morgen: ECOLOGISCH, ECONOMISCH en ERGONOMISCH.

Firestone landbouwbanden bieden maximale bodembescherming voor een betere gewasgroei en een grotere oogst, terwijl de operationele kosten voor banden en voertuig worden verlaagd. De ingenieuze karkasconstructie en het loopvlak ontwerp resulteert in hoog een rijcomfort.

Wij ontwikkelen de producten, u krijgt de voordelen.


IF (IMPROVED FLEXION):
Beperkte bodemverdichting en verhoogde efficiëntie

De Firestone Maxi Traction IF-banden hebben een robuust karkas en flexibele zijwanden. Met een lagere bandenspanning kan dezelfde lading worden gedragen, wat resulteert in een grotere draagvlak en zorgt voor een lagere contactdruk op de bodem.

IF-banden worden over het algemeen gemonteerd op hedendaagse, snellere tractoren met meer vermogen. IF-banden bieden meerdere voordelen in termen van efficiënte en duurzame landbouw.

Ontdek meer

Firestone’s Dual Angle Lug design technologie
Bespaar tijd en brandstof

Dual Angle (Dubbele Nokhoek), dubbel voordeel: Firestone's unieke Dual Angle-design, toegepast in onze meeste producten, draagt bij aan een hogere efficientie.

Het unieke nokontwerp resulteert in een uitstekende tractie en zelfreiniging. U kunt dus sneller meer grond bewerken en bespaart zo tijd en brandstof.

Ontdek meer

High speed operatie: een meer ergonomisch rijden

De meeste Firestone landbouwbanden zijn voorzien van hoge snelheidsindexen. Met D/E-speed banden kunt u uw lading vervoeren bij een hoge snelheid, tot 70 km/u. Herontwikkelde karkassen met een verhoogd buigingsniveau hebben betere dempingseigenschappen.

Schokken en stoten worden beter geabsorbeerd, terwijl het rolgeluid van de band en stuurvibraties tot een minimum worden beperkt.

Rijd comfortabel, rijd Firestone!


Hoge laadcapaciteit: Maximale efficiëntie

Het 'heavy-duty' landbouwmateriaal van vandaag vereist een correct bandengebruik. Firestone banden zijn voorzien van een hoge belastingsindexen, waardoor u meer lading bij een hogere snelheid kunt vervoeren.

Voor de meest zware toepassingen, zoals front loaders en oogsmachines, heeft Firestone diverse maten en profielen met een nog hogere belastbaarheid.