Firestone LogoFirestone Logo

Bandenspannings' app voor de smartphone

Bandenspannings' app voor de smartphone

Firestone heeft een gratis Iphone applicatie ontwikkeld om agrariërs te helpen de juiste bandenspanning voor hun tractoren te bepalen. Wanneer de "bandenspannings calculator" app geinstalleerd is, kan de gebruiker heel simpel de juiste bandenspanning vinden bij de laad-/snelheidsindex van hun tractor.

Het rijden met een onjuiste bandenspanning verkort de levensduur van een band en veroorzaakt onnodige bodemverdichting, wat de gewasopbrengst verminderd. Bij het wijzigen van de landbouw-activiteit (bijvoorbeeld het wisselen tussen werken in het veld en weg transport) kan de app helpen om de levensduur van de banden te maximalizeren, door de juiste bandenspanning aan te bevelen.

Firestone zal de app officieel lanceren op de Agritechnica show, 's werelds grootste beurs voor landbouwmachines en landbouwvoertuigen in Hannover. Iphone-gebruikers kunnen de IOS app al downloaden en Firestone zal de app ook ontwikkelen voor Android gebruikers en een web based versie. Extra talen worden ook toegevoegd.

"Het standaard advies, wanneer er wordt gevraagd naar de juiste bandenspanning, is refereren aan het technische databoek van de fabrikant. Weinig agrariërs hebben deze boeken en daarom hebben wij de ideale oplossing ontwikkeld, een smartphone app." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Verbeterd efficiëntie en gewasopbrengst

Bodemverdichting is een groot probleem voor agrariërs. Wanneer de grond verdicht, verliest het vermogen om lucht en water op te slaan, die beide essentieel zijn voor de zaadkieming en de groei van gewassen.

"De contactdruk van het loopvlak van de band op de bodem hangt sterk af van de de bandenspanning. Het verminderen van de bandenspanning verlaagt daarom ook de bodemverdichting, wat de gewasopbrengst en winstgeventheid verbeteren." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Tests, uitgevoerd door Firestone, tonen aan dat de grootte van het contactvlak met meer dan 40% stijgt wanneer de bandenspanning wordt verlaagd van 1,6 bar naar 0,6 bar. Maar veel agrariërs rijden met overspanning, zonder te weten dat het de levensduur van de band vermindert en de bodemverdichting verhoogt.

"De nieuwe Firestone app lost dit probleem op door de juiste correcte bandenspanning te berekenen voor de lading die u wilt vervoeren bij een opgegeven snelheid. Snel, gebruiksvriendelijk en helpt u zeker om uw efficiëntie te vergroten." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Firestone, deel van de Bridgestone group, heeft een sterke positie in de landbouwbanden markt in Europa en is een leading supplier van radiaalbanden aan tractorfabrikanten en de bandenvervangingsmarkt.