Firestone LogoFirestone Logo

Firestone Performer 65 tractor radiaal band

Firestone Performer 65 tractor radiaal band

Vanaf de basis ontwikkeld om te voldoen aan uw landbouwbehoeften

Minder bodemverdichting, meer rijcomfort en een hogere snelheidsindex

Firestone heeft de Performer range uitgebreid met de Europese introductie van de Performer 65 voor medium tractoren voor algemene landouw toepassingen

De Performer 65 biedt een hogere snelheidsindex (tot 70 km/u), verhoogd draagvermogen bij meer dan 20km/u, verbeterd comfort en minder bodemverdichting ten opzichte van zijn populaire voorganger de Firestone R9000 Evo. Maar met behoudt van de kenmerken van zijn voorganger: uitstekende tractie, zelfreiniging en weerstand tegen inrijdingen.

De 65 serie is een van de snelst groeiende segmenten in de radiaal landbouwbanden markt. De Performer 65 maakt de "Performer" familie compleet: de Performer 85 werd gelanceerd in 2009 en de Performer 70 werd geintroduceerd in 2010.

"Marktonderzoek en feedback van onze Europese klanten vertellen ons dat rijcomfort en bodemverdichting steeds belangrijker worden voor agrariërs die werken met de grote en snelle tractoren, zware ladingen en een meer intensief gebruik van de machine. De Performer 65 is ontwikkeld om aan deze eisen te voldoen." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

De Firestone Performer 65 wordt tentoongesteld op de EIMA show.

Ontwikkeld en getest in Europa

De nieuwe Performer 65 is ontwikkeld in Firestone's Europese onderzoekscentrum in Italië. De band kenmerkt zich met Firestone's unieke Dual Angle noktechnologie, die het oppervlak vergroot en de trekkracht vergroot en minder bodemverstoring veroorzaakt dan conventionele profielen. Gecombineerd met een verhoogde crown radius ('plat loopvlak') en verhoogde 'flexing' van de zijwangen wat voor een grotere contactvlakt zorgt, biedt de Performer 65 meer rijcomfort en minder bodemverstoring dan zijn voorganger. De band wordt geproduceerd in Firestone's Europese fabriek voor landbouwbanden in Puente San Miguel, Spanje.

Met de nieuwe Performer 65, wil Firestone haar focus op een efficiëntere landbouw voortzetten. De band, geproduceerd in diverse maten voor de vervangingsmarkt en voor de eerste montage-markt, zal Firestone helpen haar positie te versterken in de competatieve en technologische Europese landbouwbanden markt.