Firestone LogoFirestone Logo

Nieuwe Firestone Performer Row Crop

Nieuwe Firestone Performer Row Crop

Verhoog uw rendement met extra laadvermogen

Met de nieuwe Performer Row Crop-serie heeft Firestone opnieuw een oplossing ontwikkeld voor de wereldwijde trend van steeds grotere en zwaardere landbouwvoertuigen. Met zijn hoge laadvermogen, lange levensduur en uitstekende tractie zijn hogere snelheden mogelijk, worden de kosten voor de eindgebruiker gereduceerd en wordt het rendement gemaximaliseerd.

Hoog laadvermogen

Sproeiers worden, net als andere landbouwvoertuigen, productiever, efficiënter en veelzijdiger en daardoor krachtiger, groter en zwaarder. Onze uitdaging was de banden zo aan te passen dat ze deze zwaardere belasting kunnen dragen. Dankzij de versterkte karkassen en de staalgordel kunnen de Performer Row Crop-banden zwaardere tanks dragen en deze vervoeren met hogere snelheden, op een veilige en comfortabele manier, waardoor sproeiwerkzaamheden efficiënter verlopen.

Gepatenteerde Dual Angle-bloktechnologie

Alle maten Firestone Performer Row Crop-banden zijn voorzien van de unieke en gepatenteerde Dual Angle-bloktechnologie. Dankzij het grotere contactvlak zorgt de Dual Angle-bloktechnologie voor ongeveer 4% meer tractie dan standaardbanden. Verder zorgt het design voor zeer goede zelfreinigende eigenschappen, waardoor voorkomen wordt dat er modder aan de banden blijft zitten, waardoor de grond minder wordt verstoord en de tractie verder verbetert. Firestone heeft deze efficiency in het veld doorgevoerd naar de weg en de nieuwe banden ontworpen met een hoge snelheidsklasse. Met Performer Row Crop-banden kunnen boeren snel rijden op elke ondergrond, waardoor grote besparingen kunnen worden gerealiseerd. De banden geven ook blijk van een geweldige nauwkeurigheid en bieden een uitstekend rijcomfort en ongekende stuurreacties, zelfs bij dergelijke hogere snelheden.

Field Care

Gelijktijdig met de nieuwe Row Crop-banden introduceert Firestone het “Field Care”-logo op de wangen van de banden, symbool van het belang van het milieu en de technologie waarin we investeren om het milieu te beschermen. De wereldbevolking groeit nog steeds, tot 9 miljard mensen in 2050, en de beschikbare hoeveelheid landbouwgrond is beperkt. Het verhogen van de productiviteit en de bescherming van het milieu zijn daarom vandaag de dag de belangrijkste aandachtspunten voor de landbouw. Firestone heeft de knowhow om een bijdrage te leveren aan het efficiënter en winstgevender maken van landbouwactiviteiten en zich tegelijkertijd te richten op het meest kostbare bezit van een landbouwer, een gezonde grond.

De Performer Row Crop-banden van Firestone hebben een smal design, waardoor er nauwkeurig gestuurd kan worden tussen de gewassen, een hoog laadvermogen, zodat er minder ritten nodig zijn en Dual Angle-bloktechnologie voor meer tractie en minder grondverstoring, waardoor de oogst en de winstgevendheid voor de landbouwer toenemen.

"Firestone concentreert zich op oplossingen die landbouwers efficiënter en duurzamer laten werken. Binnen deze filosofie zijn de nieuwe Performer Row Crop-banden ontworpen voor maximale efficiency in het veld en op de weg dankzij hun hoge belastbaarheid en snelheidsklasse. Hierdoor kunnen landbouwers grotere tanks gebruiken en tijd besparen bij sproeiwerkzaamheden." Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Bridgestone Europe

De Firestone Performer Row Crop-banden zijn nu in verschillende maten leverbaar voor de vervangingsmarkt voor landbouwbanden en OE-markten. Bezoek de nieuwe website van Firestone voor meer informatie over deze nieuwe band: www.firestone.eu/agri.