Firestone LogoFirestone Logo

Nieuwe Firestone Maxi Traction Combine

Nieuwe Firestone Maxi Traction Combine

Extreem betrouwbaar en duurzaam met hoge belastbaarheid

Firestone heeft de nieuwe Maxi Traction Combine geïntroduceerd om te voldoen aan de specifieke wensen van moderne landbouwbedrijven: een betrouwbare band, zodat stilstandtijd in het oogstseizoen wordt voorkomen, met een hoge belastbaarheid voor de steeds zwaardere oogstmachines, en met minimale grondverstoring.

Hoge belastbaarheid die bestand is tegen cyclische toepassingen

Met landbouwmachines die wereldwijd steeds groter worden, is de belastbaarheid van banden voor combines van essentieel belang. De Firestone Maxi Traction Combine is speciaal ontworpen voor maaidorsers en oogstmachines met een capaciteit tot 12.500 liter. Het versterkte karkas helpt een dergelijke belasting te weerstaan.

"Met name bij cyclische toepassingen behoort de Maxi Traction Combine tot de beste banden in zijn klasse. Bij een hogere bandenspanning kan bij cyclische toepassingen een tot wel 70% hogere belasting worden behaald. Dit vergroot de efficiency enorm." Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Bridgestone Europe

Betrouwbaarheid en efficiency onder alle omstandigheden

Alles draait om timing. De oogst, waaraan maandenlang is gewerkt, moet binnen enkele dagen van het land worden gehaald. Stilstandtijd moet daarom te allen tijde worden voorkomen. Firestone banden voor landbouwvoertuigen zijn met hun geoptimaliseerde karkas en insnijdingbestendige compound speciaal ontworpen om steeds wisselende, zware belastingen te kunnen weerstaan. De speciale wangconstructie laat ruimte voor extra buiging, zodat er een groter contactvlak ontstaat. Dit zorgt niet alleen voor een hogere duurzaamheid en gelijkmatige loopvlakslijtage, maar ook voor minder grondverdichting, ondanks het enorme gewicht. De Maxi Traction Combine is voorzien van Firestone's unieke high-performance Dual Angle Lug Design-technologie. Dit garandeert een betere tractie, minder grondverstoring en een hogere zelfreiniging, zodat de landbouwer in minder tijd meer grond kan bewerken. De productiviteit wordt dus verhoogd, terwijl de bodem wordt beschermd.

De Firestone Maxi Traction Combine is nu in verschillende maten leverbaar voor de vervangingsmarkt voor landbouwbanden en OE-markten. Bezoek de nieuwe website van Firestone voor meer informatie over deze nieuwe band: www.firestone.nl.