Firestone LogoFirestone Logo

Boeren kiezen voor Firestone bandendruk-app

Boeren kiezen voor Firestone bandendruk-app

Nu ook met de nieuwste Maxi Traction 65 gegevens

Landbouwers in heel Europa zijn vol lof over de Firestone smartphone app om de bandenspanning te berekenen. De app is inmiddels al meer dan 43.000 maal gedownload sinds de lancering in 2011, met bijna 21.000 downloads voor IOS iPhones en andere Apple-apparaten en meer dan 22.000 voor Android smartphone-gebruikers.

Firestone verwacht dat met het opnemen van de spanningsgegevens voor de nieuwe Firestone Maxi Traction 65 band dit enthousiasme nog sneller zal groeien.

De Maxi Traction 65, gelanceerd op de Reifen Essen beurs in mei 2016, voegt een langere levensduur van de banden en lagere bedrijfskosten toe aan de populaire 65-serie voor middelgrote tractoren – en belooft een van de best verkopende Firestone-banden te worden.

Mark Sanders, General Manager Agricultural Tyre Sales Europe, Bridgestone Europe verklaart: “Landbouwers hebben met hun vingers gestemd! In plaats van de gegevens voor de band te moeten opzoeken in de boeken van de fabrikant – die zelden beschikbaar zijn als men ze nodig heeft – zorgt de Firestone app dat men in een oogwenk altijd de juiste druk voor de juiste bandenmaat, belasting en snelheid van de tractor bij de hand heeft.”

Juiste bandenspanning verbetert gewasopbrengst

Het gebruik van een tractor met de juiste bandenspanning is belangrijk voor landbouwers. Een verkeerde spanning verkort de levensduur van de band en kan tot bodemverdichting leiden, waardoor de gewasopbrengst vermindert.

Veel landbouwers rijden met overdruk in de band als compensatie voor de bobbel die onderin grote radiaalbanden kan ontstaan. Helaas vermindert deze gewoonte ook de levensduur van de band en kan het tot bodemverdichting leiden.

“De smartphone-app van Firestone lost dit probleem op door landbouwers de correcte bandenspanning te laten aanpassen in functie van de lading en helpt hen om de efficiëntie op de boerderij te verbeteren,” aldus Sanders. “En het doet dit snel en makkelijk, wat goed is voor de gebruiksvriendelijkheid en het milieu.”

De Firestone app is ook handig wanneer de boeren hun bedrijvigheid gedurende de dag veranderen – bijvoorbeeld van veldwerk naar wegvervoer – en helpt hen om de levensduur van de band en hun eigen veiligheid te optimaliseren door de bandenspanning aan de aanbevolen waarden aan te passen.

De Firestone smartphone app om de bandenspanning te berekenen, is beschikbaar voor IOS en Android in het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans en Spaans in heel Europa.