Firestone LogoFirestone Logo

Firestone op de EIMA International 2012

Firestone op de EIMA International 2012

Innovatieve banden en systemen voor een efficiëntere landbouw

Bridgestone zelfverzekerd aanwezig met Firestone landbouwbanden op de EIMA 2012 agricultural fair in Bologna, Italië, van 7 tot 11 november.

De moderne 201m2 2 verdieping tellende Firestone stand (Hal 36 - locatie A11) is gesitueerd tussen de diverse tractorfabrikanten.

  • Innovatieve hoge kwaliteit banden voor een efficiëntere landbouw
  • Agri Point - het netwerk voor professionele landbouwbanden servicebedrijven
  • E-tools maken het leven van de agrariër gemakkelijker

Belangrijk voor agrariërs, de onafhankelijke tests tonen ook aan dat de superieure tractie en efficiëntie van de Maxi Traction niets afdoen aan de brandstofefficiëntie. <sup>3</sup> Agrariërs profiteren dan ook van minder brandstofverbruik met de Maxi Traction dankzij haar hogere werktempo.

Hogere laadcapaciteit of een lagere bandenspanning

De IF ( Increased Flexion)-technologie die in de nieuwe Maxi Traction banden is toegepast, is ontworpen voor tractoren met veel paardenkracht. Ze is bedoeld om zwaardere ladingen met grotere snelheden te vervoeren met maximale bescherming van de kostbare teelaarde.

De flexibele zijwangen en het speciale karkas zijn ontwikkeld om dezelfde lading te dragen dan een standaardband maar met een lagere bandenspanning (wat bijdraagt tot meer tractie en minder bodemverdichting), of meer lading bij de dezelfde bandenspanning als standaard band. (wat bijdraagt tot een verhoogde efficiëntie)

Firestone Maxi Traction past op standaardvelgen

Performer 65,70 en 85: ontworpen voor betere prestaties op de weg en in het veld

De nieuwe Performer banden bieden een hogere nominale lading en snelheid, waarmee zij de gebruiker meetbare voordelen biedt: Een zwaardere belading bij een hogere snelheid ( tot 70 km/u)

De Performer banden hebben Firestone's Dual Angle lug-technologie. Deze bewezen innoviteit biedt een betere zelfreiniging en tot 4% meer tractie in het veld. Door speciale karkasdesign worden schokken beter geabsorbeerd, wat de bestuurder een uitmuntend rijcomfort biedt.

Dankzij de extra laadcapaciteit zijn de Performer banden de ideale match voor werkzaamheden met zware ladingen zoals front loaders

R4000: stabiliteit en duurzaamheid

Ontworpen voor tractoren met middelmatig tot laag vermogen die doorgaans worden gebruikt in wijn- en boomgaarden, bieden uitstekende rijstabiliteit en duurzaamheid.

Duraforce: lange levensduur voor lichte industriële toepassingen

Firestone heeft de Duraforce ontwikkeld voor licht industriël gebruik voor graafmachines en compacte wielladers.

De band biedt een uitstekende grip, uitstekende laterale stabiliteit en een lange levensduur. Het extra dik-anti-slipprofiel en de speciale rubbersamenstelling maken deze band extra bestand tegen inkervingen en inrijdingen.

IF 850/75R42: 's Werelds grootste radiaal landbouwband

De Firestone DT23 in IF, maat 850/75R42, zal zeker de aandacht trekken van de EIMA-bezoekers. Met zijn totale diameter van 2.32 meter op een 42" velg en gewicht van 510kg, is dit de grootste radiaal landbouwband ter wereld. Geproduceerd in de USA, met een laadcapaciteit van 9.5 ton bij 1.6 bar en snelheidsindex tot 50km/u is het de perfecte match voor 's werelds nieuwe generatie heavy 500+ PK tractoren.

De getoonde producten in combinatie met het Agri Point-netwerk - het netwerk van professionele bandenspecialisten gespecialiseerd in landbouwbanden - en de beschikbaarheid van de Firestone bandenspannings app, laten de bezoekers van de stand zien dat Firestone niet alleen banden produceert, maar een complete oplossingen biedt aan agrariërs.

"Wij bieden oplossingen voor een zichtbare besparingen op brandstofverbruik en verlaging van de arbeidstijd in het veld, een efficiëntere en nieuwe manier van landbouw." James Zhu, Manager Agricultural Tyre Replacement, Bridgestone Europe

Bezoek de Firestone stand en ontdek meer!