Firestone LogoFirestone Logo

Nieuws

 • Nieuws

Boeren kiezen voor Firestone bandendruk-app

Landbouwers in heel Europa zijn vol lof over de Firestone smartphone app om de bandenspanning te berekenen. De app is inmiddels al meer dan 43.000 maal gedownload sinds de lancering in 2011, met bijna 21.000 downloads voor IOS iPhones en andere Apple-apparaten en meer dan 22.000 voor Android smartphone-gebruikers.

Firestone verwacht dat met het opnemen van de spanningsgegevens voor de nieuwe Firestone Maxi Traction 65 band dit enthousiasme nog sneller zal groeien.

[...]

 • Nieuws

Bridgestone at Agritechnica 2013

Bridgestone, the world’s number one tyre manufacturer – owner of leading brand Firestone – will participate in this year’s AGRITECHNICA show, taking place in Hannover, Germany, from 10th to 16th November.

The Bridgestone stand – an overview of our past, present and future!

Bridgestone, will not only showcase its new Firestone products, but will also give visitors the opportunity to explore Firestone’s long history, and understand how this powerful heritage makes Firestone a global leading agricultural tyre brand.

[...]

 • Nieuws

Bridgestone at Agritechnica 2013

Bridgestone, the world’s number one tyre manufacturer – owner of leading brand Firestone – will participate in this year’s AGRITECHNICA show, taking place in Hannover, Germany, from 10th to 16th November.

New Firestone agricultural tyres - designed for growing results!

On the 238m², two-storey booth (Hall 9, stand N° G23), Bridgestone will showcase some of its premium 100% European-made Firestone agricultural tyres.

[...]

 • Nieuws

Firestone Giant Makes Tracks in Denmark

It was only a matter of time before the world’s largest agricultural radial tyre ever produced would be put to work in the field. And as it turns out, the honour of the first European fitment of the new Firestone 850/75R42 sized DT23 goes to Denmark.

Kristian Kappel of the family-run Brunshøjgaard farm in Thy, Denmark first came into contact with the tyre at a local agricultural show in June 2013. Once convinced of the Firestone DT23’s superior performance and efficiency, it took just a few short weeks to deliver and install all four tyres, together with customised rims to fit the farm’s Steiger 450, all in time for harvest.

[...]

 • Nieuws

Nieuwe Firestone Performer Row Crop

Met de nieuwe Performer Row Crop-serie heeft Firestone opnieuw een oplossing ontwikkeld voor de wereldwijde trend van steeds grotere en zwaardere landbouwvoertuigen. Met zijn hoge laadvermogen, lange levensduur en uitstekende tractie zijn hogere snelheden mogelijk, worden de kosten voor de eindgebruiker gereduceerd en wordt het rendement gemaximaliseerd.

Sproeiers worden, net als andere landbouwvoertuigen, productiever, efficiënter en veelzijdiger en daardoor krachtiger, groter en zwaarder. Onze uitdaging was de banden zo aan te passen dat ze deze zwaardere belasting kunnen dragen. Dankzij de versterkte karkassen en de staalgordel kunnen de Performer Row Crop-banden zwaardere tanks dragen en deze vervoeren met hogere snelheden, op een veilige en comfortabele manier, waardoor sproeiwerkzaamheden efficiënter verlopen.

[...]

 • Nieuws

Nieuwe Firestone Maxi Traction Combine

Firestone heeft de nieuwe Maxi Traction Combine geïntroduceerd om te voldoen aan de specifieke wensen van moderne landbouwbedrijven: een betrouwbare band, zodat stilstandtijd in het oogstseizoen wordt voorkomen, met een hoge belastbaarheid voor de steeds zwaardere oogstmachines, en met minimale grondverstoring.

Met landbouwmachines die wereldwijd steeds groter worden, is de belastbaarheid van banden voor combines van essentieel belang. De Firestone Maxi Traction Combine is speciaal ontworpen voor maaidorsers en oogstmachines met een capaciteit tot 12.500 liter. Het versterkte karkas helpt een dergelijke belasting te weerstaan.

[...]

 • Nieuws

Firestone lanceert nieuwe Europese website voor landbouwbanden

Firestone nodigt bezoekers uit om een kijkje te komen nemen op haar nieuwe Europese website voor landbouwbanden. De lancering van de website markeert de succesvolle productvernieuwing binnen het assortiment Firestone landbouwbanden in de afgelopen maanden, zoals de introductie van de Maxi Traction IF-serie, de Maxi Traction voor combines en de Performer-serie voor Row Crop.

De website is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en voorzien van de nieuwste technologieën voor optimale navigatie en functionaliteit. De website is compatibel met moderne browsers en mobiele apparatuur, zoals tablets en smartphones, en is beschikbaar in de meeste Europese talen.

[...]

 • Nieuws

Firestone betreed de sproeiermarkt met de Performer Row Crop

Voor het uitbreiden van de strategie om agrariërs te voorzien van banden die landbouw efficiënter maken, heeft Firestone de Performer Row Crop serie gelanceerd.

De nieuwe banden zijn ontworpen voor maximale efficiëntie in het veld en op de weg, Door hun hoge belastbaarheid en hoge snelheidsindex, kunnen grotere tanks gemonteerd worden, wat bespaart bij het ​​spuiten.

[...]

 • Firestone at EIMA International 2012

Firestone Maxi traction IF landbouwband

Onafhankelijke tests uitgevoerd in 2012 in België en Duitsland bewijzen de superioriteit van de Firestone Maxi Traction IF landbouwbanden in tractie en efficiëntie. Tractie tests waarbij de Maxi Traction IF wordt vergeleken met 3 concurrenten, inclusief de top merken in Europa, tonen aan dat de Firestone band de laagste slip rate heeft 1 – wat resulteert in een sterkere tractie. De veldtesten tonen ook aan dat de Maxi Traction een hogere werkcapaciteit heeft, 2 dan de 3 concurrenten.

Hetzelfde testprogramma toont aan dat de Maxi Traction IF een bovengemiddelde footprint heeft. Het grotere draagvlak zorgt voor een lagere contactdruk op de bodem, wat leidt to minder bodemverdichting en een groter oogstrendement.

[...]

 • Firestone at EIMA International 2012

Firestone tijdens SIMA International 2013

Firestone is aanwezig op de SIMA 2013 International Agri-Business Show in parijs van 24 tot 28 februari en toont de nieuwste innovaties voor een efficiëntere landbouw. De Firestone stand (hal 5B, n° B115) goed gesitueerd tussen de tractorfabrikanten, toont de 3 pijlers van de Firestone's business approach van de agrarische sector.

Innovaties getoond op de Firestone stand tijdens SIMA 2013, met:

[...]

 • Firestone at EIMA International 2012

Firestone op de EIMA International 2012

Bridgestone zelfverzekerd aanwezig met Firestone landbouwbanden op de EIMA 2012 agricultural fair in Bologna, Italië, van 7 tot 11 november.

De moderne 201m2 2 verdieping tellende Firestone stand (Hal 36 - locatie A11) is gesitueerd tussen de diverse tractorfabrikanten.

[...]

 • Firestone Performer 65 tractor radial tyre

Firestone Performer 65 tractor radiaal band

Firestone heeft de Performer range uitgebreid met de Europese introductie van de Performer 65 voor medium tractoren voor algemene landouw toepassingen

De Performer 65 biedt een hogere snelheidsindex (tot 70 km/u), verhoogd draagvermogen bij meer dan 20km/u, verbeterd comfort en minder bodemverdichting ten opzichte van zijn populaire voorganger de Firestone R9000 Evo. Maar met behoudt van de kenmerken van zijn voorganger: uitstekende tractie, zelfreiniging en weerstand tegen inrijdingen.

[...]

 • Firestone at EIMA International 2012

Bandenspannings' app voor de smartphone

Firestone heeft een gratis Iphone applicatie ontwikkeld om agrariërs te helpen de juiste bandenspanning voor hun tractoren te bepalen. Wanneer de "bandenspannings calculator" app geinstalleerd is, kan de gebruiker heel simpel de juiste bandenspanning vinden bij de laad-/snelheidsindex van hun tractor.

Het rijden met een onjuiste bandenspanning verkort de levensduur van een band en veroorzaakt onnodige bodemverdichting, wat de gewasopbrengst verminderd. Bij het wijzigen van de landbouw-activiteit (bijvoorbeeld het wisselen tussen werken in het veld en weg transport) kan de app helpen om de levensduur van de banden te maximalizeren, door de juiste bandenspanning aan te bevelen.

[...]