Over

Geschiedenis

Firestone is opgericht in 1900 door Harvey S. Firestone in Akron, Ohio. In 1932 heeft Harvey S. Firestone, die van origine een agrariër was, 's werelds eerste pneumatische landbouwband ontwikkeld. Vandaag de dag maakt Firestone deel uit van de Bridgestone Corporation, het grootste banden- en rubberbedrijf ter wereld. Het bedrijf, met meer dan 130.000 medewerkers, heeft een jaarlijkse omzet van meer dan $25,000 miljoen. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokyo en het Europese hoofdkantoor gevestigd in Brussel, België. Bridgestone Europe exploiteert een R&D center, 8 fabrieken en kantoren in meer dan 30 verschillende Europese landen, met meer dan 13.000 medewerkers.

Bezoek de Bridgestone Europe website: www.bridgestone.eu

Bezoek de Bridgestone Europe website

Europese Productie

De Europese Firestone landbouwband is een door-en-door Europese band. Ontworpen en intensief getest in ons R&D-center in Italië en geproduceerd in Spanje.

Dankzij het voortdurende testen en verbeterde technologiën, kunnen we constant blijven innoveren om de behoefte van onze Europese klanten te vervullen. Andere Firestone producten worden ontwikkeld en gestest in Ohio (USA) en geproduceerd in de Firestone fabriek in Des Moines (USA).


Maatschappelijk verantwoord

De maatschappelijk verantwoorde missie wordt geimplementeerd door middel van 2 kern-strategieën: het streven naar een open communucatie en de implementatie van TEAMS (Total Environmental Advanced Management System: het organiseren van milieu-activiteiten op een geharmoniseerde wijze op wereldwijde basis en in overeenstemming met de ISO 14001-norm) .

Download de algemene brochure

Maatschappelijk verantwoord